Vaarvakantie

5-daagse Vaarvakantie - Hasselt - Nederland

Niveau Zorgvakantie
Niveau Zorgvakantie
Riviercruise
Riviercruise

Deze reis is binnenkort te boeken! Ga je mee?

Helaas hebben wij op dit moment nog niet alle informatie. Wij doen hard ons best om jou dit zo snel mogelijk te laten weten, hou de website in de gaten!

Wil je wel alvast zeker zijn van een plekje of een eenpersoonskamer? Vul dan vrijblijvend jouw gegevens in, via onderstaande groene knop.

Velden met een * zijn verplicht

Omschrijving

WOW-factor

  1. Varen met oud binnenvaartschip
  2. Bezoek aan Zwolle
  3. Bezoek aan Dolfinarium

Gezellige vaarvakantie

Schip ahoy! Stap aan boord van de ‘’Jonathan’’. Dit is een oud binnenvaartschip dat volledig is omgebouwd tot een schip dat van alle gemakken voorzien is. Hierdoor is het uitermate toegankelijk voor iedereen. Tijdens deze reis vertrekken we vanuit Hasselt. Vanaf hier varen we naar Zwolle, Urk, Harderwijk en Kampen om vervolgens weer terug te komen in Hasselt. In Zwolle zullen we even van boord gaan om de stad te verkennen. Daarnaast stappen we ook in Harderwijk van ons schip. Wie dat leuk vindt kan hier een bezoek brengen aan het Dolfinarium. Hier zie je dolfijnen maar ook andere zoogdieren van heel dichtbij. We kunnen tijdens de leuke shows dolfijnen knappe kunstjes zien doen. Op het schip gaan we ons ook niet vervelen. Geniet van het uitzicht over de Nederlandse rivieren, speel een spelletje of ga lekker zonnen op het dek van het schip. Dit wordt een hele gezellige vakantie dus ga mee!

Buitenhof Reizen - Boottocht Zwolle - begeleide groepsreizen met een verstandelijke beperking - vaarschip de Jonathan

Verblijf

Vaarschip de ‘’Jonathan’’

We verblijven op het 40 meter lange schip de ‘’Jonathan’’. Dit is een omgebouwd binnenvaartschip dat door bekwame vrijwilligers wordt bestuurd. Op het schip is een gemeenschappelijke eet- en zitruimte met een open keuken. Hier kan gekookt worden als we niet van boord een hapje gaan eten. Het schip beschikt over een plateaulift tussen zowel het dek en de verblijfsruimte als tussen de verblijfsruimte en de hutten. Het dek is voorzien van een antisliplaag zodat uitglijden geen optie is. Natuurlijk wordt aanbevolen om aan boord de eventuele rolstoel op de rem te zetten.

Hutten

Het schip beschikt over 6 2-persoonshutten waarvan 2 hutten rolstoeltoegankelijk zijn. De hutten beschikken over 1 thuiszorg bed en 1 gewoon bed met een tillift. In de badkamer zit een douche met douchestoel, een toilet met zijbeugels en een aangepaste wastafel van 90 centimeter hoog. De niet-rolstoeltoegankelijke kamers zijn voorzien van 2 1-persoonsbedden en een badkamer met een douche en toilet.

Activiteiten

Wat gaan we zeker doen:

  • Varen met oud binnenvaartschip: Dit vroegere vrachtschip is volledig omgebouwd tot een schip dat van alle gemakken voorzien is.

  • Bezoek aan Zwolle: In Zwolle gaan we even van boord om deze leuke stad te ontdekken. We pakken een terrasje of scoren een souvenirtje voor thuis.

  • Bezoek aan Dolfinarium: In het Dolfinarium zien we dolfijnen en nog veel meer andere zeedieren van heel dichtbij. Tijdens een show laten zij al hun kunstjes aan ons zien.

Dag 1: ligt de ankers

We verzamelen in Hasselt, waarna we ons aan boord installeren. Als iedereen aan boord is vertrekken we richting Zwolle. Tijdens de vaartocht wordt het eten klaargemaakt en na het diner zullen we in Zwolle aangekomen zijn. Als we zin hebben kunnen we vanavond al van boord om Zwolle te ontdekken.

Dag 2: Urk

De volgende dag varen we van Zwolle naar Urk. We spelen een spelletje en genieten van het uitzicht vanaf het dek. Er zal een heerlijk hapje voor ons gemaakt worden, smullen!  Wanneer we aankomen in Urk kan nog even een terrasje opgezocht worden voor een kopje koffie.

Dag 3: Harderwijk

Vandaag gaan we van Urk naar Harderwijk. In Harderwijk kan de stad verkend worden. Wie wil kan een bezoek brengen aan het Dolfinarium en de dolfijnen van dichtbij bewonderen.

Dag 4: Kampen

Na een goede nachtrust vertrekken we vanuit Harderwijk naar Kampen. We leggen midden in het centrum aan en kunnen even winkelen en een souvenirtje scoren voor thuis.

Dag 5: Hasselt

Op de laatste dag varen we terug van Kampen naar Hasselt. Hier eindigt onze reis alweer en nemen we afscheid van elkaar.

Foto's

  • Buitenhof Reizen - Boottocht Zwolle - begeleide groepsreizen met een verstandelijke beperking - vaarschip de Jonathan
  • Buitenhof Reizen - Vaarvakantie door Overijssel - begeleide vakanties voor mensen met een beperking - Vaarschip Jonathan eetruimte
  • Buitenhof Reizen - Vaarvakantie door Overijssel - begeleide vakanties voor mensen met een beperking - Vaarschip Jonathan hut
  • Buitenhof Reizen - Vaarvakantie door Overijssel - begeleide vakanties voor mensen met een beperking - Dolfinarium
  • Buitenhof Reizen - Vaarvakantie door Overijssel - begeleide vakanties voor mensen met een beperking - Haven
  • Buitenhof Reizen - Vaarvakantie door Overijssel - begeleide vakanties voor mensen met een beperking - Vaarschip Jonathan dek

Terug naar zoekresultaten