Paardrijvakantie Zuid-Frankrijk

10-daagse Paardrijvakantie - Lacrouzette - Frankrijk

Niveau Avontuurlijk
Niveau Avontuurlijk
Groepsaccommodatie
Groepsaccommodatie
Kleine Bus
Kleine Bus

Reissom vanaf 2.199,-

Groepsamenstelling

De reissom is inclusief accommodatie, begeleiding, vervoer vanaf de opstapplaats, dagelijks een uitstapje of activiteit, groepsgeld, calamiteitenfonds, SGR-bijdrage en reisverzekering.

Groepsamenstelling

Vertrekdatum: 18-06-2025

Deze groep bestaat voorlopig uit 5 personen (1 mannen en 4 vrouwen), met een leeftijd tussen de 26 en 58 jaar.

18-06-2025 (Beschikbaar)

Extra opties

(van onderstaande opties is de prijs en beschikbaarheid op aanvraag)

Inclusief

Alle overnachtingen • Alle maaltijden • Vervoer van de opstapplaats naar de bestemming v.v. • Vervoer tijdens de vakantie (m.u.v. vliegreizen) • Groepsgeld, bestaande uit elke dag een excursie, uitstapje of activiteit, inclusief entreegelden ­• Gezamenlijke consumpties • Reisverslag • Kosten voor Reisbegeleiding • Reis­, bagage­ en ongevallenverzekering "Comfort" van Europeesche Verzekeringen

Hulp nodig bij boeken?

x

Wil je hulp van onze medewerkers bij het invullen van jouw boekingsformulier? Vul hier dan jouw gegevens in, dan bellen we jou binnen 1 werkdag terug.

Omschrijving

Wow-factor

  1. Paardrijden en paarden verzorgen

  2. Leren Western style te rijden

  3. Bezoek aan Carcassonne

Leer Western paardrijden in Frankrijk

We gaan paardrijden in Zuid-Frankrijk, maar dan anders! We leren hier namelijk western rijden. Dat is paardrijden maar dan zoals de cowboys dat doen. Hierbij zit je op een ander zadel en rijd je in een andere stijl dan bij normaal paardrijden. Natuurlijk mag je ook nog steeds de paarden borstelen, aaien en verzorgen. We verblijven op een grote manege met een buiten- en binnenbak, een speelweide en een longeerterrein. Daarnaast kunnen we mooie buitenritten maken door de omliggende omgeving (dit hangt af van het niveau van de groep). Tijdens deze vakantie maken we ook nog andere leuke uitstapjes. Zo gaan we naar Carcassonne, een mooie stad gelegen aan de rivier de Aude. Hier staan prachtige kastelen die we kunnen bekijken. Wil jij je een vakantie lang voelen als een echte cowboy of cowgirl? Ga dan met ons mee op Western vakantie!

Buitenhof Reizen - Paardrijvakantie Zuid-Frankrijk - begeleide vakanties voor mensen met een beperking - Persoon op paard in het water

Verblijf

Oosting Horseriding

We verblijven op de manege van Oosting Horseriding, van Jaqueline Oosting. Zij verzorgt het gehele paardrijprogramma voor ons. Het terrein van Oosting Horseriding ligt midden in de bossen en de prachtige Zuid-Franse natuur. Hierdoor kunnen we volop genieten van de prachtige routes die deze regio heeft.

Het verblijf is op basis van volpension. Jaqueline bereidt alle maaltijden voor ons en (fris)dranken zijn inclusief. Voor alcoholische drankjes en overige versnaperingen moet worden bijbetaald.

De dieren op het terrein

Momenteel is er op de boerderij een paardenkudde van 13 paarden en 2 kleine paardjes. In principe leeft de kudde altijd buiten met de mogelijkheid om te schuilen in de schuilstal. Het terrein heeft twee grote weides die het gehele terrein omringen.

Het terrein
Het terrein bestaat uit diverse schuren en stallen. Er is een stal waar de paarden gestald kunnen worden, een grote loopstal voor de kudde en een kleine loopstal voor de kleine paardjes. Er is een buiten- en binnenbak. Naast de rijbakken is er op het terrein een longeerterrein en een speelweide. De speelweide bestaat uit verschillende obstakels welke met het paard genomen kunnen worden. Tevens is er een hooischuur, opslagschuur en werkmagazijn. Er is een buitenzwembad met diverse stoelen en ligbedden. Het zwembad is bereikbaar met een klein trapje.

De kamers
Het terrein heeft vier gastenkamers met elk een eigen voordeur en eigen badkamer met wc, wastafel en douche. Er staan aparte bedden in de kamers. Eén van deze kamers wordt ingezet als eenpersoonskamer.

De maaltijden eten we in het gastenverblijf. Hier vinden we ook nog twee slaapkamers met een vast tweepersoonsbed. Deze kamers worden ingezet als eenpersoonskamer. Er is één badkamer aanwezig. Deze moet gedeeld worden.

NB: er is geen wifi aanwezig op de manege.

Buitenhof Reizen - Paardrijvakantie Zuid-Frankrijk - begeleide vakanties voor mensen met een beperking - Slaapkamer voorbeeld

Activiteiten

Wat gaan we zeker doen

  1. Paardrijden en paarden verzorgen

  2. Leren Western style te rijden

  3. Bezoek aan Carcassonne

Programma van dag-tot-dag

Dag 1: Reis naar het overnachtingshotel

Bij de opstapplaats verzamelen we en rijden vervolgens naar het overnachtingshotel. Hier dineren en slapen we voordat we de volgende ochtend verder rijden.

Dag 2: Aankomst Oosting Horseriding

Na het ontbijt rijden we verder naar de manege. Als we aankomen maken we kennis met Jaqueline, de eigenaresse van het terrein. Hierna worden onze kamers toegewezen en hebben we tijd om ons rustig te installeren. We verkennen nog even het terrein en dan smullen we van de maaltijd die Jaqueline voor ons op tafel getoverd heeft.

Dag 3: Toewijzen paarden

Nu gaat het dan echt beginnen! Na het ontbijt krijgen we een uitleg over de paarden en leren we meer over het western rijden, het opzadelen en verzorgen van de paarden. Daarna lopen we de wei in om de paarden te halen. Iedereen krijgt een paard toegewezen. Eerst poetsen we de paarden. Na de lunch zadelen we de paarden op en krijgen we een rijles in de bak. We maken kennis met het Western rijden en Jaqueline schat van iedereen het juiste niveau in. Na de rijles zadelen we de paarden weer af en helpen we een handje mee met klusjes op de manege.

Dag 4: Lessen in de bak

Vandaag beginnen we de dag weer met het ophalen van de paarden uit de wei en het poetsen. Daarna nemen we ze mee de speelweide in. Hier nemen we ze eerst even aan de hand en maken we kennis met de mogelijkheden. Na de lunch zadelen we de paarden weer op en volgt opnieuw een rijles in de bak. Na de les zadelen we de paarden weer af en helpen we nog mee met de klusjes op de manege.

Dag 5: Paardrijden in de speelweide

Het is tijd om de geleerde activiteiten in de bak toe te passen in de speelweide! We halen de paarden uit de wei en zadelen ze op. De speelweide ligt op een helling, waardoor het wat meer uitdaging geeft dan de bak. We doen oefeningen en spelletjes met de verschillende obstakels die in de speelweide aanwezig zijn.

Dag 6: Carcassonne

We geven de paarden even een dagje vrij. Vandaag gaan wij met het busje op pad en rijden in ongeveer 1,5 uur naar de middeleeuwse vestingstad Carcassonne. We kijken hier onze ogen uit over de citadel en het Canal du Midi. Bij terugkomst op de manege staat er weer een heerlijke maaltijd voor ons klaar.

Dag 7: Rit in de omgeving

Na de lessen in de bak van de afgelopen dagen is het nu tijd om de buitenomgeving te ontdekken. We maken mooie ritten door de bossen en het heuvelachtige landschap. We stappen over de smalle paadjes en kijken onze ogen uit over de prachtige velden. Onderweg genieten we van een picknick en krijgen de paardjes even rust voordat we weer aan de terugweg naar de manege beginnen.

Dag 8: Rit in de omgeving

We maken nog een dag een mooie rit door het prachtige heuvellandschap. We genieten nog een dag van de paarden en de omgeving.

Dag 9: Afscheid nemen van de manege

Na het ontbijt nemen we afscheid van Jaqueline, de paarden en de manege. We rijden weer naar ons overnachtingshotel.

Dag 10: Aankomst op de opstapplaats

Na het ontbijt is het dan echt tijd om definitief naar huis te gaan. We rijden naar de opstapplaats en nemen dan echt afscheid van elkaar. We genieten nog lang na van een heerlijke paardenvakantie!  

*let op: bovengenoemd programma is een voorbeeldprogramma en is onder voorbehoud van wijzigingen. Ter plaatse wordt gekeken naar het niveau van de groep en op basis daarvan wordt het definitieve programma vastgesteld. Zie ‘’bijzonderheden’’ onder het kopje Reisinfo voor meer informatie.

Buitenhof Reizen - Paardrijvakantie Zuid-Frankrijk - begeleide vakanties voor mensen met een beperking - Paard loopt vrij rond

Reissom

Vertrekdatum: 18-06-2025

  • Paardrijvakantie Zuid-Frankrijk: 2.174,00
  • Reis-, bagage-, ongevallenverzekering Europa: 24,20

Inbegrepen bij de reissom

  • Vervoer vanaf opstapplaats
  • Verblijf
  • Alle maaltijden en gezamenlijke consumpties
  • Dagelijks een excursie uitstapje of activiteit
  • Begeleiding
  • Reisverslag
  • Reisverzekering
  • Reserveringskosten € 20 per boeking
  • Consumentenbijdrage SGR € 5 per persoon
  • Calamiteitenfonds € 2.50 per boeking

Niet inbegrepen bij de reissom

  • Kosten voor reisdocumenten
  • Annuleringsverzekering
  • Overige persoonlijke uitgaven (zakgeldadvies € 25 per dag)

Taxiservice

Taxiservice van en naar de opstapplaats mogelijk. Klik hier voor meer informatie.

Manieren van betalen

De kosten van onze vakanties zijn hoger dan die van de "reguliere " vakantieganger. De meerkosten worden veroorzaakt door de intensieve begeleiding op onze reizen. Voor reizigers die langdurige zorg genieten bestaat er een mogelijkheid om een deel van deze kosten vergoed te krijgen. Lees hier meer over de mogelijkheden.


Reisinfo

Aantal reizigers/begeleiders

  • Min. aantal reizigers: 7
  • Max. aantal reizigers: 7
  • Max. aantal begeleiders: 2

Opstapplaatsen

  • Breda - Internationale bushalte Elleboog
  • Maarssen - Voorzijde Station NS

Vervoer

  • We reizen met 9-persoonsbusjes.

Bijzonderheden

Deelnemers moeten (enige) ervaring hebben met paardrijden en met paarden om weten te gaan, dit voorkomt gevaarlijke situaties. Daarnaast moeten deelnemers open staan om Western style te leren rijden, dit is namelijk paardrijden met 1 hand hetgeen significant anders is dan wij in Nederland gewend zijn (Engelse stijl). Bij boeking graag niveau aangeven.
 
Deelnemers krijgen aan het begin van de week een paardje toegewezen. Dit is hun paardje en daarvoor dragen zij ‘de verantwoordelijkheid’. Naast het rijden met de paarden helpen de deelnemers met het voeren, uitmesten en alles wat met de verzorging van het paardje komt kijken. Ook zullen er activiteiten als poetsmiddagen, afleggen van parcours naast het paard, haren invlechten, hoefijzers knutselen etc georganiseerd worden.
 
Maximale gewicht van deelnemers is 90 kilo. 
 
Er is GEEN WIFI op het terrein aanwezig. 

Bijzonderheden

  • Zorg voor een geldig paspoort/Europese ID-kaart.
  • Bekijk hier de uitgebreide informatie over jouw opstapplaats.
  • Overnachting op heen - en terugweg in Frankrijk. 

Kennismakingsbijeenkomst

Voorafgaand aan jouw vakantie organiseren wij een online kennismakingsbijeenkomst. Tijdens deze bijeenkomst kun je alvast kennismaken met de begeleiding en andere deelnemers.

Tijdens de kennismakingsbijeenkomst krijg je handige tips en alle informatie over je vakantie. Natuurlijk kun je ook vragen stellen.

Foto's

  • Buitenhof Reizen - Paardrijvakantie Zuid-Frankrijk - begeleide vakanties voor mensen met een beperking - Persoon op paard in het water
  • Buitenhof Reizen - Paardrijvakantie Zuid-Frankrijk - begeleide vakanties voor mensen met een beperking - Oosting Horseriding
  • Buitenhof Reizen - Paardrijvakantie Zuid-Frankrijk - begeleide vakanties voor mensen met een beperking - Slaapkamer voorbeeld
  • Buitenhof Reizen - Paardrijvakantie Zuid-Frankrijk - begeleide vakanties voor mensen met een beperking - Oosting Horseriding badkamer
  • Buitenhof Reizen - Paardrijvakantie Zuid-Frankrijk - begeleide vakanties voor mensen met een beperking - Paard loopt vrij rond

Terug naar zoekresultaten

Vertrekdata:

  • 18-06-2025 (Beschikbaar)

Betekenis statussen

Gegarandeerd vertrek
Deze datum heeft een gegarandeerd vertrek. Dit betekent dat de reis altijd doorgaat, ongeacht het aantal reizigers. Je kunt je dus nu al voorbereiden op jouw vakantie!

Beschikbaar
Deze vakantie heeft nog voldoende plaatsen beschikbaar. Een boeking op deze datum kunnen wij dan ook direct aan jou bevestigen, onder voorbehoud van geschiktheid, tenzij je kiest voor een extra optie, zoals een 1-persoonskamer. Deze zijn altijd op aanvraag.

Op aanvraag
Dit betekent dat de vakantie op de door jou gekozen vertrekdatum niet direct vanuit onze voorraad beschikbaar is. Als je deze reis boekt, streven wij ernaar je uiterlijk binnen 5 werkdagen te informeren omtrent de status van de boeking.
Indien jouw aanvraag niet gerealiseerd kan worden, dan vervalt jouw boeking natuurlijk kosteloos en zullen wij jou informeren over de beschikbaarheid van andere vakanties. Kan aan de aanvraag worden voldaan, dan is jouw boeking definitief en ontvang je van ons een bevestiging.

 
Buitenhof Reizen - Paardrijvakantie Zuid-Frankrijk - begeleide vakanties voor mensen met een beperking - Persoon op paard in het waterBuitenhof Reizen - Paardrijvakantie Zuid-Frankrijk - begeleide vakanties voor mensen met een beperking - Oosting Horseriding