Italiaanse Bloemenriviera

10-daagse Grote Busreis - Alassio - Italië

Niveau Avontuurlijk
Niveau Avontuurlijk
Grote Bus
Grote Bus

Deze reis is binnenkort te boeken! Ga je mee?

Helaas hebben wij op dit moment nog niet alle informatie. Wij doen hard ons best om jou dit zo snel mogelijk te laten weten, hou de website in de gaten!

Wil je wel alvast zeker zijn van een plekje of een eenpersoonskamer? Vul dan vrijblijvend jouw gegevens in, via onderstaande groene knop.

Velden met een * zijn verplicht

Omschrijving

WOW-factor

  1. Bezoek aan Monaco

  2. Boottocht naar Portofino

  3. Wandelen langs de boulevard

Kleurrijke Italiaanse Bloemenrivièra

We gaan op vakantie naar de Italiaanse kust! De Bloemenrivièra is een populaire kuststrook met sfeervolle Italiaanse plaatsjes. Hier gaan we genieten van heerlijk Italiaans eten zoals pizza en pasta, de zon, palmbomen, mooie stranden en gezellige steden. Dit wordt een vakantie die je nooit meer gaat vergeten! We verblijven in het kleine vissershaventje van Weleer, Alassio. Dit plaatsje is uitgegroeid tot één van de meest elegante plaatsen aan de Italiaanse Riviéra. Vanuit hier maken we uitstapjes naar Monaco, waar Max Verstappen ieder jaar door de straten racet, San Remo en Portofino. Daarnaast maken we een boottocht en wandelen we over de boulevard. Tussendoor is er ook voldoende vrije tijd om de dingen te doen die jij nog meer wilt doen. Verder heb je de hele week de tijd om erachter te komen welke pizza jouw favoriet is. Zorg dat je erbij bent!

Verblijf

Hotel Garden

We verblijven in Hotel Garden in Alassio. Dit 3-sterrenhotel ligt op ongeveer 500 meter van het strand en vlakbij het gezellige centrum van Alassio. Vanuit hier kunnen we dus gemakkelijk naar de boulevard, waar we allerlei leuke terrasjes en restaurantjes vinden. Daarnaast zijn in Alassio winkels en een haven met veel vissersbootjes.

Faciliteiten

Het hotel is gezellig ingericht met een receptie, lift en gratis wifi in het hele hotel. Er is een restaurant waar we elke dag genieten van een ontbijtbuffet en een 3-gangendiner. Een aantal avonden gaan we gezellig eten in een lokaal restaurant. Bij de bar kunnen we lekkere drankjes halen. Verder is er een terras en een zwembad met ligbedden.

Kamers

We slapen in nette kamers met 2-persoonsbedden en een televisie. De badkamer beschikt over een wastafel met föhn, een douche en een toilet. In het hele hotel is gratis wifi aanwezig, ook in de kamers.

*Let op: bovengenoemd hotel is onder voorbehoud van wijzigingen. 

Activiteiten

Wat gaan we zeker doen:

  • Bezoek aan Monaco

  • Boottocht naar Portofino

  • Wandelen langs de boulevard

Programma van dag-tot-dag

Dag 1: Omgeving Basel

We vertrekken vanuit Nederland richting Italië. We stoppen in de omgeving van Basel voor een diner en de overnachting.

Dag 2: Alassio

Na het ontbijt stappen we weer in de bus en rijden we naar onze eindbestemming. Bij aankomst in Alassio worden we feestelijk in ontvangst genomen met een welkomstdrankje.

Dag 3: Menton

Vandaag kunnen we een beetje uitrusten van de heenreis. We genieten rustig van het ontbijt en daarna gaan we naar Menton. Dit is een mooie plaats aan de Franse Côte d’Azur. Hier wandelen we door de smalle straatjes en bewonderen alle bezienswaardigheden. Hier ervaren we het echte Franse leven met de vele winkels en lokale restaurants.

Dag 4: Monaco en Monte Carlo

Na wederom een goed ontbijt verkennen we de mondaine stad Monaco met een Nederlandssprekende gids. We maken een wandeling door Monte Carlo, de oude stad van de staat Monaco. Hier zien we een kathedraal, het oceanografisch instituut en het prinselijk paleis. Natuurlijk lopen we ook even langs het beroemde casino. Na het ontdekken van Monaco rijden we via een mooie route langs de Italiaanse kust terug naar Alassio.

Dag 5: Albenga, Finale Ligure en Finalborgo

Via de kust rijden we naar Albenga. Dit is een middeleeuws stadje aan de Golf van Genua. Hier bekijken we in het historische centrum een Romaanse kathedraal en een doopkapel. Hierna rijden we door naar Finale Ligure voor de lunch. Finale Ligure is een prachtige badplaats met een langs strand en veel palmbomen. Tot slot bezoeken we vandaag nog Finalborgo, één van de mooiste dorpjes van de streek. Wanneer we onder de toegangspoort doorkomen, zullen we onze ogen uitkijken naar de vele winkeltjes, pleintjes, kerken en monumenten.

Dag 6: Vrije dag

We hebben een dagje vrij. We kunnen genieten van het Italiaanse leven en even heerlijk niets doen en luieren op het strand of aan het zwembad. We kunnen ook een bezoek brengen aan de weekmarkt, een terrasje opzoeken of een wandeling maken. De keuze is aan ons!

Dag 7: Genua en Portofino

Vandaag rijden we naar de grootste havenstad van Italië, Genua. We maken met onze Nederlandssprekende gids een stadsrondrit langs de meest bekende gebouwen, straten en pleinen. Natuurlijk bekijken we de haven ook even. Daarna rijden we naar Rapallo, hier gaan we aan boord van de ferry die ons naar Portofino brengt. Portofino is het Saint Tropez van Italië. Hier liggen de meest luxe jachten en kun je heerlijk eten op terrasjes onder de palmbomen. Na al deze indrukken rijden we weer terug naar Alassio.

Dag 8: San Remo

Het is alweer de laatste dag van de vakantie, voordat we aan de terugreis beginnen. We bezoeken San Remo, de hoofdstad van de Bloemenrivièra. Hier heb je een modern centrum en een oude stadskern, beide kunnen we ontdekken.

Dag 9: Omgeving Basel of Zuid-Duitsland

Het zit er alweer op! We verlaten de Bloemenrivièra en stappen in de bus richting huis. Onderweg stoppen we in de omgeving van Basel of Zuid-Duitsland voor ons diner en de overnachting.

Dag 10: Nederland

De volgende ochtend is het dan echt tijd om naar huis te gaan. We stappen weer in de bus en rijden naar Nederland. Terug in Nederland genieten we nog één keer van een gezamenlijk afscheidsdiner. Hierna wordt je naar de afgesproken uitstapplaats gebracht en komt de vakantie tot een eind.

*Let op: Programma is onder voorbehoud van wijzigingen.

Foto's

  • Buitenhof Reizen - Italiaanse Bloemenriviéra - begeleide vakanties voor mensen met een beperking - Reizigers eten een pizza
  • Buitenhof Reizen - Italiaanse Bloemeriviera - begeleide groepsreizen voor mensen met een verstandelijke beperking - Hotel Garden
  • Buitenhof Reizen - Italiaanse Bloemeriviera - begeleide groepsreizen voor mensen met een verstandelijke beperking - Monaco

Terug naar zoekresultaten