Historisch Wenen

8-daagse Groep in Groep Busreis - Wenen - Oostenrijk

Niveau Ondernemend
Niveau Ondernemend
Grote Bus
Grote Bus

Deze reis is binnenkort te boeken! Ga je mee?

Helaas hebben wij op dit moment nog niet alle informatie. Wij doen hard ons best om jou dit zo snel mogelijk te laten weten, hou de website in de gaten!

Wil je wel alvast zeker zijn van een plekje of een eenpersoonskamer? Vul dan vrijblijvend jouw gegevens in, via onderstaande groene knop.

Velden met een * zijn verplicht

Omschrijving

WOW-factor

  1. Verblijf vlakbij het historisch centrum van Wenen

  2. Weense Sachertorte proeven

  3. Uitstapjes naar Wienerwald en de abdij van Melk

Historisch Wenen

Wenen…De muziekstad van Europa, de prachtige historische gebouwen en de heerlijke Oostenrijkse keuken…Allemaal in 1 vakantie! In Wenen verkennen we de stad met een Nederlandse gids die jou alles over de stad kan vertellen. Daarna bezoeken we slot Schönbrunn waar keizerin Sisi heeft gewoond. We kijken onze ogen uit in de koninklijke zalen, mooi versierde hallen en prachtige tuin. Hier voel jij je spontaan ook koninklijk! Wenen is omringd door een prachtig landschap en leuke middeleeuwse dorpjes waar we een prachtige abdij met mooie muurschilderingen bewonderen. Terug in Wenen kunnen we heel goed winkelen en eten we de beroemde Sachertorte! Weet je wat dat is? Dit is een taart die bestaat uit chocoladecake, abrikozenmarmelade en een dikke laag chocoladeglazuur, hhmmmm! Dit wordt een geweldige beleving die je niet wilt missen!

Historisch Wenen - begeleide vakanties voor mensen met een beperking - omschrijving

Verblijf

Hotel Mozart

We verblijven in Hotel Mozart. Een mooi hotel dat net boven het historische centrum van Wenen ligt. Vanaf hier kunnen we gemakkelijk de stad verkennen. Het is een gezellig hotel dat wordt gerund door een familie.

Faciliteiten

Het heeft een bar waar we na een drukke dag nog even gezellig na kunnen kletsen en gratis Wifi in de openbare ruimtes. Elke dag mogen we hier van een heerlijk ontbijtje genieten. Lunchen doen we onderweg en dineren doen we ook in het hotel of lekker buiten de deur, in de stad Wenen.

Kamers

De kamers beschikken over aparte bedden en een badkamer met een bad of douche en toilet.

Activiteiten

Wat gaan we zeker doen

  1. Verblijf vlakbij het historisch centrum van Wenen

  2. Weense Sachertorte proeven

  3. Uitstapjes naar Wienerwald en de abdij van Melk

Programma van dag-tot-dag

Dag 1: Op weg naar Zuid-Duitsland

Vandaag gaat onze reis beginnen. Met de bus reizen we vanaf Nederland naar Zuid-Duitsland voor een overnachting. Voordat we vertrekken drinken we nog even een kopje koffie en dan kan ons avontuur beginnen! Aan het eind van de dag komen we aan in het hotel waar we dineren en overnachten. Morgen gaat de reis naar Wenen verder.

Dag 2: Aankomst in Wenen

Na het ontbijt stappen we weer in de bus en rijden we nog een paar uurtjes tot we in de hoofdstad van Oostenrijk aankomen, Wenen. Tegen het eind van de middag zullen we in Hotel Mozart aankomen. Hier verblijven we de komende 5 dagen.

Dag 3: Wenen verkennen en Slot Schönbrunn bezoeken

We verkennen Wenen met een Nederlandssprekende gids die je veel over de stad kan vertellen. Daarna bezoeken we Slot Schönbrunn. Dit is een prachtig paleis waar keizerin Sissi haar zomers doorbracht. Verder kunnen we winkelen of een apfelstrudel proeven. We dineren in een restaurant waar ze livemuziek spelen. Misschien kunnen we hier nog wel een dansje wagen.

Dag 4: Bezoek Hundertwasserhaus, Donauturm, Prater en Schloss Belvedere

We brengen een bezoek aan het Hundertwasserhaus. Dit is een heel opmerkelijk gebouw zonder rechte lijnen en vlakken maar met kronkelige gangen en veel groen. Hierna maken we nog een stop bij de Donauturm voor een kopje koffie boven in het restaurant. Hier genieten we even van het mooie uitzicht over de stad. We maken een wandeling door het beroemde Prater. Dit is een vermakelijk park met een reuzenrad. Tot slot bezoeken we Schloss Belvedere, dat is omgeven door prachtige tuinen!

Dag 5: Omgeving Wenen en Klooster van Melk

Op de vijfde dag stappen we in de bus en rijden we via het prachtige Wienerwald landschap van Oostenrijk naar het dorpje Melk. In Melk bezoeken we de abdij Stift Melk. Dit gebouw heeft prachtige binnenplaatsen, muurschilderingen en kunstwerken. Dit lijkt meer op een paleis! We kijken onze ogen uit!

Dag 6: Vrije dag

Vandaag is onze laatste dag in Wenen. We kunnen nog gaan winkelen, rondwandelen door de stad of de beroemde Weense Sachertorte eten. Dit is een taart die bestaat uit chocoladecake, abrikozenmarmelade en een dikke laag chocoladeglazuur. Heerlijk toch!

Dag 7: Busreis naar Duitsland met stop in Passau

Dan is het helaas alweer tijd om terug richting huis te gaan. Na het ontbijt stappen we in de bus en rijden we door het Wienerwald en langs de rivier de Donau naar Passau. Hier staat een kathedraal met het grootste kerkorgel ter wereld. Hierna rijden we door naar onze overnachtingsplek in midden Duitsland.

Dag 8: Vervolg busreis naar Nederland

Helaas is dit dan echt de laatste dag van onze reis. Vanuit Duitsland rijden we naar Nederland. Gelukkig maken we nog wel een tussenstop zodat we afscheid kunnen nemen van elkaar. Tijdens de tussenstop genieten we van een laatste afscheidsmaaltijd. Bij terugkomst in Nederland moeten we dan echt afscheid nemen, hopelijk tot volgend jaar! Doei!

*Let op: bovengenoemd programma is onder voorbehoud van wijzigingen.

Foto's

  • Historisch Wenen - begeleide vakanties voor mensen met een beperking - omschrijving
  • André Rieu Wenen Hotel Mozart kamer - Buitenhof Reizen begeleide vakanties voor mensen met een verstandelijke beperking.
  • André Rieu Wenen Hotel Mozart badkamer - Buitenhof Reizen begeleide vakanties voor mensen met een verstandelijke beperking.
  • Historisch Wenen - begeleide vakanties voor mensen met een beperking - spaanse rijschool
  • Historisch Wenen - begeleide vakanties voor mensen met een beperking - de stad van Sissi

Terug naar zoekresultaten