Glacier en Bernina Express

10-daagse Grote Busreis - Tiefencastel - Zwitserland

Niveau Avontuurlijk
Niveau Avontuurlijk
Grote Bus
Grote Bus

Deze reis is binnenkort te boeken! Ga je mee?

Helaas hebben wij op dit moment nog niet alle informatie. Wij doen hard ons best om jou dit zo snel mogelijk te laten weten, hou de website in de gaten!

Wil je wel alvast zeker zijn van een plekje of een eenpersoonskamer? Vul dan vrijblijvend jouw gegevens in, via onderstaande groene knop.

Velden met een * zijn verplicht

Omschrijving

WOW-factor

  1. Twee bijzondere treinroutes

  2. Genieten van het uitzicht op de Mont Blanc

  3. Bezoek mondaine stad Montreux

Met de trein door de Alpen

Met de trein door de Alpen razen terwijl we genieten van prachtige uitzichten over bergen, mooie landschappen en blauwe luchten. Tijdens deze vakantie kijken we onze ogen uit! Het landschap lijkt hier wel alsof het rechtstreeks uit een sprookje komt! De Glacier Express en de Bernina Express zijn twee beroemde treinreizen die dwars door de Zwitserse Alpen lopen. Twee dagen gaan we genieten van deze bijzondere routes vanuit een panoramawagon. Naast deze treinreizen maken we prachtige excursies naar Zwitserse steden. Zo ontdekken we Zwitserland op een bijzondere manier. Waar staat Zwitserland nog meer om bekend? Juist, kaas en chocolade! We bezoeken de stad waar Zwitserse kaas vandaan komt en proeven de lekkerste stukjes Zwitserse chocolade. Dit wil jij niet missen!

Verblijf

Hotel Porte d'Octodure in Martigny en Hotel Albula & Julier in Tiefencastel

Tijdens deze vakantie slapen we in verschillende hotels. Op de heen- en terugreis hebben we een overnachting in een hotel in Zuid-Duitsland. Wanneer we aankomen in Zwitserland verblijven we eerst twee nachten in Hotel Porte d’Octodure in Martigny. Daarna verblijven we nog drie nachten in het Hotel Albula & Julier in Tiefencastel.

Hotel Porte d’Octodure in Martigny

Dit hotel ligt in het centrum van het stadje Martigny. In het hotel is een lift, een bar, een restaurant en een terras. Ook is er gratis wifi aanwezig. We genieten hier elke ochtend van een ontbijtbuffet en in de avond van een 3-gangen diner.

Kamers

De kamers zijn voorzien van televisie, een kluisje en tweepersoonskamers met aparte bedden. De badkamers zijn uitgerust met een bad en een toilet.

Hotel Albula & Julier in Tiefencastel

Dit hotel ligt in het centrum van het stadje Tiefencastel en ligt aan de rivier Albula. Hierdoor hebben we een prachtig uitzicht. In het hotel is een lift, een restaurant, een gezelschapsruimte en een terras. Ook hier genieten we elke ochtend van een uitgebreid ontbijtbuffet en in de avond van een 3-gangen diner met saladebuffet.

Kamers

De kamers zijn voorzien van een televisie en een radio. De tweepersoonskamers hebben aparte bedden en een badkamer met een bad of douche en een toilet.

*Bovengenoemde hotels zijn onder voorbehoud van wijzigingen.

Activiteiten

Wat gaan we zeker doen:

  • Twee bijzondere treinroutes: deze twee beroemde treinroutes zijn een ervaring om nooit te vergeten!

  • Genieten van het uitzicht op de Mont Blanc: de Mont Blanc is de hoogste berg van Europa en tijdens de treinritten hebben we hier een prachtig uitzicht op. Spot jij ‘m?

  • Bezoek mondaine stad Montreux: de stad Montreux is prachtig gelegen aan het meer van Geneve, dit steekt heel mooi af tegen de hoge Alpen.

Programma van dag-tot-dag

Dag 1: Reis naar Zuid-Duitsland

Op de afgesproken plek wordt je opgehaald en dan gaat jouw reis naar de Zwitserse Alpen beginnen! Op de wisselplaats drinken we nog een kopje koffie en dan rijden we naar ons hotel in Zuid-Duitsland voor de eerste overnachting. Bij aankomst eten we in het hotel waarna we nog even uitbuiken voor de televisie en dan heerlijk gaan slapen.

Dag 2: Bern en Martigny

Na het ontbijt vertrekken we deze ochtend richting Bern. Bern is een prachtig gelegen stad aan de rivier de Aare. Het centrum zit vol leuke winkels, boetiekjes en gezellige restaurants. Hierna gaan we door naar ons hotel in Martigny. Hier verblijven we de komende drie nachten.

Dag 3: Mont Blanc Express

Vandaag gaan we naar de Franse kant van de Alpen. Met de beroemde Mont Blanc Express reizen we naar de Frans-Zwitserse grens. Eenmaal aangekomen in Martigny stappen we in de trein. Onderweg genieten we van de prachtige bergomgeving en het uitzicht op de hoogste berg van Europa, de Mont Blanc. Na deze rit rijden we door naar Chamonix, ook vanaf hier hebben we een prachtig uitzicht op de Mont Blanc.

Dag 4: Montreux en Gruyères

Vandaag verkennen we de stad Montreux. Dit is een stad prachtig gelegen aan het meer van Geneve met het decor van de Zwitserse en Franse Alpen. Hierna gaan we door naar Gruyères. Hier wordt de beroemde kaas van Zwitserland gemaakt. Daarnaast heeft Gruyères een prachtig middeleeuws centrum met een mooi kasteel. Aan het eind van de dag keren we terug naar ons hotel in Martigny.

Dag 5: Treinreis met de Glacier Express en Tiefencastel

Vandaag starten we aan één van de absolute hoogtepunten van deze reis. We gaan eerst naar Brig. Vanaf hier reizen we met de Glacier Express naar Chur. De hele treinreis mogen we in de panoramawagon zitten waardoor je alle uitzichten echt goed kunt zien! We reizen door de ‘Swiss Grand Canyon’ waar de rivier de Rijn langs allerlei rotsen stroomt. Dit is een heel mooi gezicht! Aan het eind van de route, in Chur, gaan we met de bus naar het hotel in Tiefencastel, hier verblijven we de komende 4 nachten.

Dag 6: Chur en vrije middag

Een rustig dagje tussendoor is ook geen probleem! We maken een tochtje naar Chur, een middeleeuwse stad met smalle straatjes, boetiekjes en restaurantjes. In de middag mogen we zelf kiezen wat we willen doen. Gaan we nog iets ondernemen of nemen we even onze rust?

Dag 7: Passentocht, St. Moritz en Davos

Over de hoge bergtoppen reizen we via Savognin en de Julierpas naar St. Moritz. Hierbij hebben we prachtige vergezichten over de Berninaketen. Hierna rijden we via de Fluela-pas naar Davos. Dit is het grootste toeristische kuuroord van Zwitserland. Tot slot rijden we weer terug naar ons hotel.

Dag 8: Treinreis met de Bernina Express

Vandaag starten we met de tweede prachtige tocht van deze vakantie! De Bernina Express wordt gezien als de mooiste Alpenspoorlijn. We starten in Tiefencastel en vanaf hier rijdt de trein via keertunnels en het bekende Landwasser viaduct naar maar liefst 2200 meter hoogte! In Tirano stappen we weer uit en brengt de bus ons weer naar Tiefencastel. Dit is een dag die we niet snel meer gaan vergeten.

Dag 9: Watervallen van Schaffhausen en Zuid-Duitsland

Na het ontbijt is het helaas weer tijd om rustig aan te beginnen aan onze terugreis. We maken een stop in Liechtenstein en Schaffhausen. Schaffhausen is een stad waar we de hoogste watervallen van de Rijn kunnen zien! Daarna rijden we door naar ons overnachtingshotel in Zuid-Duitsland.

Dag 10: Nederland

Vandaag gaan we dan echt terug naar huis. Op de wisselplaats hebben we nog een laatste afscheidsdiner waar we uitgebreid afscheid kunnen nemen van elkaar. Hierna wordt je naar je uitstapplaats gebracht en komt de reis echt tot een einde.

*Let op: dit programma is onder voorbehoud van wijzigingen.

Foto's

  • Buitenhof Reizen - Glacier & Bernina Express - begeleide vakanties voor mensen met een beperking - Groepsfoto reizigers
  • Buitenhof Reizen - Glacier & Bernina Express - begeleide vakanties voor mensen met een beperking - Trein

Terug naar zoekresultaten