Gastvrij Montenegro

8-daagse Vliegreis - Budva - Montenegro

Niveau Avontuurlijk
Niveau Avontuurlijk
Grote Bus
Grote Bus
Vliegreis
Vliegreis

Deze reis is binnenkort te boeken! Ga je mee?

Helaas hebben wij op dit moment nog niet alle informatie. Wij doen hard ons best om jou dit zo snel mogelijk te laten weten, hou de website in de gaten!

Wil je wel alvast zeker zijn van een plekje of een eenpersoonskamer? Vul dan vrijblijvend jouw gegevens in, via onderstaande groene knop.

Velden met een * zijn verplicht

Omschrijving

WOW-factor

  1. Baai van Kotor met boottochtje

  2. Heerlijke zandstrand aan de Adriatische Zee

  3. Schiereiland Sveti Stefan

Spectaculair Montenegro

Montenegro is een parel aan de Adriatische Zee! Het kleine landje is ontzettend veelzijdig en staat bekend om de prachtige zandstranden en de Oosterse invloeden. Hierom is dit de perfecte vakantiebestemming! Wist je dat Montenegro eigenlijk Zwarte Bergen betekent? De lokale bevolking van Montenegro is zeer gastvrij en zorgen ervoor dat jij de vakantie van je leven hebt. Met de prachtige kustlijn met kraakhelder water en een uitgestrekt berglandschap met adembenemende vergezichten verveel jij je hier geen moment. Zo ontdekken we tijdens deze vakantie de baai van Kotor met een bootje, misschien spotten we nog wel dolfijnen of andere zeedieren. Ook maken we een uitstapje naar het schiereiland Sveti Stefan, vanaf hier heb je en prachtig uitzicht over de kust. Natuurlijk genieten we van het heerlijke zandstrand en gaan we zwemmen in de Adriatische Zee. Ga je gezellig mee?

Verblijf

Mediteran Hotel & Resort

Het resort waar we op verblijven ligt in een gezellig dorpje en op 2 kilometer afstand van het sfeervolle centrum van Budva. Het viersterrenhotel ligt direct aan het strand van de Budva Riviera aan de Adriatische Zee.

Faciliteiten

Het hotel beschikt over een binnen- en buitenzwembad met ligbedden en parasols. Er is een restaurant met terras, een bar en een lounge. Ook bij het buitenzwembad is een bar te vinden voor een lekker verfrissend drankje. We genieten hier elke dag van een heerlijk ontbijt- en dinerbuffet. Tussen de middag eten we wat tijdens onze uitstapjes of bestellen we iets in het hotel. Op het strand is een eigen stuk gereserveerd speciaal voor hotelgasten met ligbedden en parasols. Tot slot is er in het hele hotel gratis wifi aanwezig.

Kamers

De kamers zijn comfortabel ingericht met een televisie, gratis wifi en een koelkastje. Er zijn aparte bedden en de badkamer beschikt over een bad of douche en een toilet. De kamers hebben een balkon of terras met uitzicht op de tuin, het zwembad, de zee of op de stad.

*Bovengenoemd hotel is onder voorbehoud van wijzigingen.

Activiteiten

WOW-factor

  1. Baai van Kotor met boottochtje

  2. Heerlijke zandstrand aan de Adriatische Zee

  3. Schiereiland Sveti Stefan

Programma van dag-tot-dag

Dag 1: Vliegreis

We vliegen vanaf Rotterdam naar Dubrovnik in Kroatië. Vanaf hier word je met een transfer naar het hotel in Montenegro gebracht. De rest van de dag kun je lekker genieten aan het zwembad of vast het strand en het dorpje bekijken.

Dag 2: Baai van Kotor

Na het ontbijt gaan we naar de oude stad van Kotor. Van een gids krijgen we een rondleiding door de stad. De stad is een doolhof van kerken, cafés, pleintjes, oude huizen en paleizen. Daarna bezoeken we het dorpje Perast. Hier kunnen we genieten van het mooie uitzicht over de baai. Vervolgens stappen we op de boot en varen we naar het eilandje Gospa od Škrpjela. Dit eiland is gebouwd op een rots midden in de baai. Na deze bijzondere ervaringen keren we terug naar het hotel.

Dag 3: Vrije dag of bezoek aan Budva

Vandaag hebben we een vrije dag. Misschien gaan we na het ontbijt op ons gemak naar het stadje Budva. Hier kunnen we winkelen in een van de leuke winkeltjes en een souvenir voor thuis scoren. We ploffen neer op een terrasje voor de lunch en genieten van de zon. Als we terugkeren in ons hotel kunnen we een frisse duik in het zwembad of in de zee nemen.

Dag 4: Cetinj en natuurpark Lovcen

We bezoeken het Lovcen Nationaal Park en de culturele stad Cetinje. Hier bekijken we het paleis waar de koning verbleef. Daarna bezoeken we het natuurpark. Via een bergweg gaan we naar de top van de berg en bezoeken we het mausoleum. Als we alles gezien hebben keren we via een prachtige route weer terug naar het hotel.

Dag 5: Bosnië-Herzegovina

We gaan op excursie naar het stadje Trebinje in Bosnië-Herzegovina. Dit is het land net boven Montenegro. In deze stad heerst een heerlijke sfeer en er zijn veel terrasjes vanwaar we de lokale bevolking hun leven kunnen zien leiden. We maken een leuke stadswandeling door het historische centrum.

Dag 6: Sveti Stefan, Budva

We brengen vandaag de dag aan de Adriatische kust door. We rijden eerst naar het fotogenieke schiereiland Sveti Stefan. Het is een voormalig visserseilandje en alleen bereikbaar via een smalle dam. Hierna rijden we via de kustweg naar Budva. Dit is de populairste badplaats van Montenegro. Er mogen geen auto’s in het stadscentrum komen dus we verkennen de schilderachtige straatjes te voet voordat we terugkeren naar het hotel.

Dag 7: Vrije dag

Vandaag genieten we van een vrije dag. We kunnen doen wat we willen. Lekker uitrusten en relaxen aan het zwembad of op het strand bijvoorbeeld. De dag is van ons!

Dag 8: Terugreis

De vakantie zit er helaas alweer op. Vanaf Montenegro worden we naar de luchthaven van Dubrovnik in Kroatië gebracht waarna we terugvliegen naar de luchthaven van Rotterdam. We nemen afscheid van elkaar en kunnen thuis nog heerlijk nagenieten van deze mooie reis!

*Let op: programma onder voorbehoud van wijzigingen.

Foto's

  • Buitenhof Reizen - Montenegro - begeleide vakanties voor mensen met een beperking - Kotor
  • Buitenhof Reizen - Montenegro - begeleide vakanties voor mensen met een beperking - Hotelkamer Hotel Mediteran
  • Buitenhof Reizen - Montenegro - begeleide vakanties voor mensen met een beperking - Eiland Stevi Stefan

Terug naar zoekresultaten